eidet.net

Populære konkurranser med dyr

Konkurranser med dyr har vært utrolig populære gjennom hele menneskehetens historie. På alle kontinent, til enhver tid, gjennom alle epoker – dyr har alltid spilt en sentral rolle, både i vår matproduksjon og som underholdning. Hundeløp og travløp er de mest populære konkurransene her i Europa, med flotte hester og hunder som spurter av gårde i utrolig hastighet.

Man finner mange ulike hundeløp både her hjemme i Norge og i utlandet – det mest kjente her i landet er selvfølgelig Finnmarksløpet, som arrangeres årlig. Til alles store overraskelse var det en ung mann med navnet Erik Loftsgård som stakk av med seieren i ungdomsklassen i 2014, med sine unge og tydeligvis særdeles spreke hunder. Det er noe vanvittig spennende med å følge med på hunderenn her i Norge.

Foretrekker man trav, er det dog Sverige man bør ta turen til. Der finner man nemlig Elitloppet, et av verdens mest prestisjefulle travløp. Det arrangeres årlig, og travhesteiere strømmer hit fra hele verden for å se de raskeste hestene kjempe om seieren. Den norske travhesten Support Justice gleder seg til årets løp etter å ha stukket av med gullmedaljen i EM 2014. Ser man på en god spillside, vil man finne Support Justice blant favorittene – for øyeblikket er den norske travhesten nummer 4 til å vinne, like bak storfavorittene Timoko, Panne de Moteur og Magic Tonight. Vår majestetiske hest skal nå hvile ut og gjøre seg klar for Elitloppet.

Det er ikke langt til Sverige, noe som kan vise seg å være en stor fordel, både for de som deltar og for de som gjerne vil følge sin favoritt til travløpet. Og velger man rett kan man altså stikke av med en fet premie. Konkurranser med dyr kan være veldig spennende, også om det bare er en liten, lokal konkurranse med agility eller utseende i fokus.